Deelname van vrouwelijke coureurs aan de Formule 1 races: toekomstmuziek?

Ja, je hebt het goed gelezen! Over enkele jaren zien we vrouwelijke coureurs in stoere overalls deelnemen aan de Formule 1 wedstrijden! De kleding van de deelnemende dames zal gelijken op die van hun mannelijke tegenhangers, hoewel de onderkleding van de vrouwelijke kandidaten waarschijnlijk van het merk aimnsportswear.nl zal zijn. Stevige onderkleding, zoals die te verkrijgen is bij aimnsportswear.nl, is immers belangrijk tijdens het sporten, welke tak van sport ook beoefend wordt. Daaroverheen wordt de race-overall gedragen die uit verschillende lagen bestaat en aan de Formule 1 veiligheidsnormen dient te voldoen.

Tot nu toe hebben vrouwen enkel rechtstreeks toegang tot de Formule 1 races kunnen verkrijgen via hun status als echtgenote of vriendin van een Formule 1 coureur. Zo is het inmiddels algemeen bekend dat het fotomodel Kelly Piquet de wederhelft van Max Verstappen is en dat Fernando Alonso’s vriendin Andrea Schlager niet alleen regelmatig met haar partner ten tonele verschijnt maar hem ook wel eens interviewt na afloop van een Formule 1 wedstrijd.

Geen utopie

Sinds enkele maanden gaan er echter geruchten rond dat ook vrouwen de mogelijkheid zullen krijgen om als coureur te kunnen deelnemen aan de Formule 1 races. Daartoe is inmiddels een speciale Formule 1 Academie opgericht door de hedendaagse Formule 1 directeur Stefano Domenicali. De Fransman Bruno Michel gaat de waarlijk getalenteerde vrouwelijke coureurs klaarstomen voor de Formule 1 wedstrijden. Als het aan de initiatiefnemers ligt, is dit niet enkel toekomstmuziek maar zal hun doelstelling binnen een paar jaar gerealiseerd zijn.

Formule 1