Het team achter jouw favoriete coureur

Wanneer we op het puntje van onze stoel een Formule 1 race volgen, hebben we allemaal wel een grote favoriet. Max Verstappen is een veel gekozen favoriet en dat is met 22 overwinningen op zijn naam niet zo gek. In 2021 werd hij zelfs kampioen en met onder andere Lewis Hamilton op zijn hielen wordt 2022 wederom een spannend jaar.

Aan het beeld gekluisterd volgen we nauwgezet de coureur de meest hoogwaardige manoeuvres uithalen op topsnelheden die ons koud zweet doet uitbreken. En dan is daar dat moment, jouw favoriet heeft zeer tactisch het pitstop moment berekend, ligt aan kop maar moet nu echt de pitstraat in. Dat wordt weer spannend, hoeveel seconden hebben ze dit keer nodig? Je ziet het pitstop team heel efficiënt en razendsnel te werk gaan. Wat een klasse! En daar gaat tie weer…

Communicatie

Doordat er zoveel mensen betrokken zijn bij het ontwikkelen van de beste formule 1 wagen is het van groot belang dat de communicatie goed verloopt en dat er goed inzicht is bij de deelprocessen voor het vervaardigen van zo’n top race auto. Het is geen geheim dat daar er veel geld in omgaat dus dit vraagt om goede organisatie. Customer Relation Management is van cruciaal belang. Aldus de website van Lime technologies. CRM software zoals Lime technologies brengt alle afdelingen op één plaats samen zodat alle processen goed inzichtelijk zijn. Vrij eenvoudig zijn diverse informatiebronnen aan te spreken en kun je meteen zien wat voor afspraken er lopen op diverse afdelingen. De mogelijkheden van dergelijke software zijn ongekend. De verschillende afdelingen werken efficiënter en effectiever met elkaar samen door CRM softwarepakketten zoals Lime technologies. Zo zie je dat de techniek niet alleen in het racen zelf komt kijken, maar ook in alle andere processen die de ondersteunde bijdrage leveren jouw favoriet op hoge snelheden over de baan te laten knallen.

Veel groter team

Het zal je misschien verbazen maar de mensen die je voorbij ziet komen tijdens een Formule 1 wedstrijd is slechts een klein percentage van het gehele team achter de betreffende coureur. Moderne teams hebben een heel peloton aan mensen achter zich die allemaal een schakel zijn om de beste Formule 1 racewagen neer te zetten. Een top coureur is heel belangrijk, maar nog belangrijker is het racemonster waarmee hij de baan op komt zetten. Een gouden combinatie om zo met de nodige hoogstandjes top prestaties neer te zetten. Hier komt heel veel bij kijken. Van een teambaas tot hoofdbazen van het research & development team, financieel directeuren, commercieel directeuren, veel mensen en afdelingen zijn betrokken bij neerzetten van de beste wedstrijdauto.