Russische autocoureurs in de Formule 1

De Formule 1 races zijn al decennialang enorm populair en ook dit jaar lijkt het weer erg spannend te worden. Landen als Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Spanje zijn doorgaans goed vertegenwoordigd tijdens de Formule 1 races. Maar ook autocoureurs uit Rusland zijn langzamerhand deel gaan nemen aan deze spannende wedstrijden. In 2010 was het Vitalij Petrov die debuteerde als Formule 1 coureur. En in 2014 verscheen Daniil Kvjat op het Formule 1 toneel. Kvjat komt in de Formule 1 races van komend jaar uit voor het AlphaTauri-team, samen met de Fransman Pierre Gasly.

[IMAGE=eIbdaBclREZm.jpg]

Vitalij Petrov

[IMAGE=cNCppLfuPPZv.jpg]

De meeste Formule 1 coureurs zijn hun race-carrière begonnen op de kartbaan. Dat geldt echter niet voor Vitalij Petrov (1984), die zich voorheen onder meer met ijsracen bezighield. In 2001 nam Petrov met veel succes deel aan de Russische Lada Rally Cup en het jaar daarna werd hij kampioen. Deze lada’s kampen wel eens met technische problemen. Hulptroepen, die gebruik maken van bedrijfswagens met een inrichting van https://www.worksystem.nl kunnen deze problemen meestal snel verhelpen. Vanaf 2003 begon Petrov mee te doen aan de Formula Renault kampioenschappen en in 2007 nam hij voor de eerste keer deel aan De 24 uur van Le Mans. In 2010 mocht Petrov eindelijk meedoen aan de Formule 1 races. In dat jaar maakte hij deel uit van het Renault team, samen met Robert Kubica uit Polen. Het grote succes bleef echter uit, maar het jaar daarop mocht hij nogmaals deel uitmaken van het Lotus Renault team, ditmaal met de Duitse autocoureur Nick Heidfeld. Petrov eindigde in de eerste race als derde, maar was niet in staat zijn positie te handhaven gedurende het Formule 1 seizoen van dat jaar. In 2012 kwam Petrov uit voor het team Caterham, samen met de Italiaan Jarno Trulli. Helaas bleef het succes wederom uit. Petrov kon daarop afscheid nemen van de Formule 1 races.

Daniil Kvjat

Anders dan Petrov was Daniil Kvjat (1994) in zijn beginjaren wél op de kartbaan te vinden. Vanaf 2010 begon hij mee te doen aan het zogeheten formule-racen. Dat bleek de aanloop tot deelname aan de Formule 1 races in 2014. In dat jaar kwam hij uit voor het Toro Rosso team, samen met de Fransman Jean-Èric Vergne. In 2015 nam hij de plaats in van Sebastian Vettel bij het Red Bull team. Zijn teamgenoot was Daniel Ricciardo uit Australië. Voor Kvjat was 2015 een succesvol jaar en ook het jaar daarna vormden hij en Ricciardo het Red Bull team. Helaas botste Kvjat’s racewagen tegen Vettel’s auto tijdens de Grand Prix in Rusland, wat hem zijn plaats in het Red Bull team heeft gekost. In 2017 was hij weer ingelijfd bij het Toro Rosso team, samen met de Spaanse coureur Carlos Sainz jr. Helaas kreeg hij te maken met onder meer technische problemen. In 2018 nam de Rus niet deel aan de Formule 1 races, maar vorig jaar zagen we hem terug bij het Toro Rosso team en was hij in staat enkele successen te boeken, zoals een derde plaats tijdens de Grand Prix van Duitsland.