Max Verstappen bij Red Bull Racing

Op 5 mei 2016 maakt Red Bull Racing bekend dat Max per direct de plek van Daniil Kvjat in neemt in het Red Bull team. Dat Max deze plek ook waard is laat hij zien tijdens de Grand Prix van Spanje. Tijdens zijn debuut hier behaalde hij een vierde startpositie en won hij ook nog eens de race.

De spectaculaire inhaalmanoeuvres van Max

Ook tijdens de Grand Prix van Brazilië rijdt Max een opvallende race. De omstandigheden zijn zeer nat en Max maakt een 5e pitstop waar hij zijn intermediates wisselt voor regenbanden. Op dat moment bevindt hij zich op de 16e plaats. Na een indrukwekkend vervolg waar Max meerdere spectaculaire inhaalmanoeuvres uitvoert, eindigt hij als derde op het podium. Zijn teambaas Christian Horner noemde het ‘een van de beste rijprestaties in de Formule 1 ooit’. Toch komt er in 2016 ook kritiek op zijn rijgedrag. Volgens sommigen zou hij hiermee andere coureurs in gevaar brengen.

Het racejaar 2017

De vijfde startpositie was voor Max vaak het hoogst haalbare. Met de nieuwe reglementen kwam Ferrari weer goed uit de bus, en ook Mercedes bleek iedere keer weer een tandje te sterk. Er werden veel races niet uitgereden door technische problemen, maar de Grand Prix van Maleisië bracht hem weer een overwinning. Ook de GP van Mexico won Max Verstappen. Hij eindigde in dit seizoen als zesde.

Het racejaar 2018

Ook in de eerste helft van dit seizoen waren er veel problemen met de auto. Gelukkig maakte Max het in de tweede helft goed met een persoonlijk record van elf podiumplekken. De eerste overwinning kwam op de Red Bull Ring van de Grand Prix van Oostenrijk. De hele horde aanwezige oranje-fans hadden hier de dag van hun leven. Ook de GP van Mexico haalde hij weer binnen en in Brazilië werd hij na een botsing met de achterblijver Esteban Ocon tweede. Max haalde in dit seizoen 249 punten en behaalde hiermee een vierde plaats in het totaalklassement. Hij werd in dit seizoen maar liefst zes keer tot ‘Driver of the Day’ uitgeroepen.

De overstap naar Honda

De overstap naar Honda moet Max Verstappen helpen om een beter concurrentie aan te kunnen gaan met Mercedes en Ferrari. Ook al is de seizoenstart enigszins teleurstellend, Max haalt in Oostenrijk en Duitsland de eerste podiumplekken binnen. Ook behaalt Max in Hongarije de eerste pole position van het jaar voor het team. Voor Max is het zijn eerste pole position ooit.