Max Verstappen in de Formule 1

In augustus 2014 komt het bericht dat Max Verstappen in het Red Bull Junior Team wordt opgenomen, en een dag later horen we al dat hij voor Toro Rosso gaat rijden en dat hierdoor Jean-Éric Vergne wordt vervangen. Hij wordt de teamgenoot van Carlos Sainz junior, die eveneens in dat jaar debuteert. Op Rockingham Motor Speedway rijdt hij zijn eerste rit in een Formule 1 auto en in september rijdt hij 395 kilometer op de Adria International Raceway om zich te kwalificeren voor een superlicentie die hij diezelfde maand nog in ontvangst mag nemen. Tijdens de Grand Prix van Japan rijdt hij zijn eerste vrije training. Hij werd hiermee de jongste coureur die ooit in actie kwam tijden een Formule 1 weekend.

Toro Rosso en Red Bull Racing

Op 15 maart 2015 maakte Max Verstappen zijn Formule 1 debuut met startnummer 33. Dit was tijdens de Grand Prix van Australië. Hij kwam hier uit voor het team Toro Rosso. Hierdoor werd hij met zijn 17 jaar en 166 dagen de jongste debutant ooit binnen de Formule 1. Het seizoen erna verhuisde hij naar het Red Bull Racing team, en hierbij haalde hij in mei 2016 zijn eerst podiumplaats binnen tijdens de Grand Prix van Spanje. Hij won de race en werd hierdoor met zijn 18 jaar en 228 dagen de jongste leider in een Grand Prix, de jongste coureur op een podium in de Grand Prix en de jongste winnaar van een Grand Prix ooit.

Het Oranje enthousiasme

Voor Nederland kwam er een extra feitje bij. Max was namelijk de eerste Nederlandse winnaar van een Formule 1 race en werd later ook nog eens de eerste Nederlander die naar een pole positie reed. Ook is hij de eerste Nederlandse coureur met zoveel behaalde klassementspunten in de Formule 1. Op dit moment is Max Verstappen voor Nederland de meest succesvolle Formule 1 coureur ooit. Dit zie je terug in het enthousiasme van het publiek. Tijdens Formule 1 races kan het nu zomaar gebeuren dat hele tribunes oranje gekleurd zijn.

Indrukwekkende prestaties

Niet alleen de Nederlanders zijn onder de indruk van de prestaties van Max. Veel teambazen spraken hun bewondering uit over de bijzondere inhaalacties van Verstappen, zoals die bij de Grand Prix van België. Hij ontving ook vele awards, zoals de ‘Rookie of the Year award’ die inderdaad voor de beste inhaalactie van het seizoen is, de ‘FIA Personality of the Year award’ en de ‘FIA Action of the Year award’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *