Red Bull en Honda

Het Aston Martin Red Bull Racing Formule 1 team is actief sinds 2005. Het is een Oostenrijks Formule 1 team en gevestigd in Groot-Brittanniƫ. In eerste instantie reed het ook onder een Britse licentie, maar sinds 2007 heeft dit team een Oostenrijkse licentie. Het Red Bull Racing team is samen met het Scuderia Toro Rosso team eigendom van het energiedrankconcern Red Bull. Sinds de oprichting is Christian Horner de teambaas.

Motorische problemen

In eerste instantie gebruikte Red Bull de Cosworth motoren, en in 2006 stapten zij over naar Ferrari. Van 2007 tot en met het seizoen 2018 werden er Renault motoren gebruikt. In 2019 werd de overstap gemaakt naar Honda. Toro Rosso had in 2018 al deze overstap gemaakt. Het was ook nodig dat er iets ging veranderen, want er waren te veel problemen met de motoren en Honda moest hier verandering in brengen.

De overstap naar Honda

Honda levert de motoren aan de twee ambitieuze raceteams, namelijk aan Toro Rosso en Red Bull Racing met Pierre Gasly en Daniil Kvyat in de STR14 en aan Alexander Albon en Max Verstappen in de RB15. Hiermee hopen ze op te schuiven op de grid en sterke vorderingen te maken.